Ahad, 18 Julai 2010

Lawak Bahasa Inggeris

1. Interview dalam English

Daud sedang di interview di sebuah syarikat :

Pegawai : Nama saudara siapa ?

Daud : “Daud…”

Pegawai : “Cuba ceritakan tentang keluarga saudara !!…

Daud : “Saya 2 beradik.. adik saya masih belajar di Kampung.. Orang Tua saya tinggal di Perak.. Nenek dan Datok saya dari belah ayah tinggal di Perlis… Nenek dan Datuk dari belah Ibu pula tinggal di Johor.. Bapak saudara dan mak saudara semua tinggal di Melaka..

Pegawai : “Apakan saudara boleh berbahasa inggeris ?

Daud : “Yes .. sir … “

Pegawai : “now tell me about your family in English !!… “

Daud : “Sorry sir .. i don’t have family in English … they’re all living in Malaysia”


2. Salah Paham

Dollah seorang pemuda dari dusun mencari pekerjaan di-akhbar.
Esokan nya dia pergi temuramah dan berjaya mendapat jawatan sebagai “Production Operator” di-sebuah kilang elektronik Amerika.
Bos nya seorang mat salleh yang tak pandai berbahasa melayu.

Satelah dua hari bekerja, bos nya bangsa mat salleh bertanya pada Dollah dalam bahasa Inggeris, “Good morning Dollah! How do you find this job? ( Bos nya tanya bagaimana tentang kerja nya disitu)

Lalu Dollah menjawab “Oh I found this job in the news paper” ( Saya jumpa kerja ini dalam surat kabar )

Bos nya terpinga pinga jawapan dari Dollah.

3. Some ancient jordan people said....in marriage..it has 3 ring....engangement RING...and then wedding RING....and then suffeRING....haha

4. Mr Brown

Suatu ketika ada seorang ingin menelefon Mr. Brown.
Penelefon : Hello, boleh saya hendak bercakap dengan Mr. Brown?
Penerima : Oh, ini Mr. Black.
Penelefon :Oops Sorry, wrong color!

5. Sebab Tak marah....



Sumber: http://halaqah.net

11 ulasan:

kak Erna berkata...

acik sha..lawak ni..memang berjaya membuatkan akak gelak sorang..lebih lagi bila teringat kan perkara2 yang berlaku dikalangan kawan2 masa kerja di klia dulu..

Sharinginfoz berkata...

memang kelakar layan aja.....

Segmen Kenali Blogger

Abd Razak berkata...

Salam...

Aduhai...sampainya hati guna berus gigi suaminya untuk cuci tandas

a kl citizen berkata...

suka yang no 1 dan yang last tu...

terbaru dari saya : jangan terlalu membenci nanti jadi suka satu hari nanti

n0vemBer zuLu berkata...

oh my god... abis berus gigi tokwan tuh hahha

Amy Syaquena berkata...

singgah sini baca entry sambil follow2 me too

Idalara berkata...

sesekali kena relaxkan minda yg dah bersarang ni dgn lawak2 kan acik...

cemomoi berkata...

tengah memahami omputih

Werdah berkata...

Salam Acik
Salam pagi Isnin:) kelakar juga

penjejak maya berkata...

salam,

singgah baca lawak hehe..

anismi berkata...

Salam Achik,

Untuk merehatkan minda.....boleh guna lah lawak nii...

Lama tak singgah kat blog ni... banyak perkara yang nak diselesikan.. mesti akak seronok pasal dah abis study... bila nak konvo..