Ahad, 13 Jun 2010

Luahan Rasa Seorang Pemuda

Luahan rasa ini datangnya drp seorang pemuda yg sedang mencari2 pasangan utk dirinya. Ramai gadis yg cuba didekatinya tapi semuanya tak jalan... ada sesiapa yg masih 'kekosongan' dan sudi menerimanya?

Bacalah... kalau tidak kau akan menyesal

Seperti yang kau tau nama aku Isnin bin Selasa... .adapun aku dilahirkan pada hari Khamis, sampai ke hari nie aku tak tau apesal bapak aku bagi aku nama tue... maybe hari Isnin nie hari dier berkenal dgn bakal bini dier merangkap mak aku kot... mana lah aku tau kisah cintan cintun diorang nie... takde kuasa aku nak tau... baik aku cerita pasal aku..tak gitu...

Dan untuk pengetahuan kau... seperti yg kau lihat... dan sememangnya tidak dinafikan lagi... aku dilahirkan sehensem-hensem umat... kerana itulah jugak... berebut awek merayu-rayu nak aku jadik pakwe diorang... .siap ada listing lagik... tapi ada satu bende yang sedih... .setiap kali awek yg kuar dgn aku mesti break selepas aku ajak diorang naik keta aku... aku pun tak tau apasal..

Intan, awek cun yang aku jumpe masa aku nak beli ikan todak kat pasar borong simpang, Taiping, Perak. Dier nie l ain sket sebab aku dah janji dgn diri aku... dier le awek aku yg paling last... .muktamad dah nie... surat menyurat takkan dilayan... ..kalo intan tinggalkan aku... .cam awek awek aku yg dulu... sumpah aku tak nak kahwin...

Bende yang aku nyampah tue jadik jugak..setiap kali keluar dating kat Taman Tasik Taiping... Intan akan bersungut dan bersesungut kalau aku bawak motor Kriss aku yang dah tak rupa macam Kriss dan jugak tak bershape macam keris... macam macam dier komplen..dier tau aku keje sebagai driver... takkan takde kete... bawaklah kereta awak tue..takkan nak terperap kat rumah je... tak syok la naik moto... rambut berserabut lar... muka cair lar... k ain terselak lar... malu nanti orang tengok lar... tak buleh nak seksi lar...

Tapi aku tak sanggup kerana aku tau kalau aku bawak dier naik kete aku... sure itulah kali last aku akan jumpa Intan... Intan sure akan mintak break or maybe menghaibkan diri terus... berdesing telinga aku ... aku cakap kat dier... .baiklah... .esok aku akan datang naik kete besar... jauh lagi besar dari kete mesedis... . Seperti yang ku jangka..itulah kali terakhir aku berdating dgn Intan...

Intan terus menghaibkan diri... ..aku dah agak dah mesti terjadi punyer... ... . cuma satu je yang aku nak bagi nasihat kat korang-korang semua ..especially depa yang pernah jadi awek aku... or bakal awek aku...

Jgn korang pandang hina kat orang yang keje cam aku nie... .satu hari nanti...

Ndak tak ndak korang kena naik jugak kereta aku nie... ..

Yang Benar
Pemandu Kereta Jenazah

sumber: forwarded email

8 ulasan:

n0vemBer zuLu berkata...

..tp klu kuar naik van jenazah, hopefully segera insaf dgn ape yg sdg dilakukan huahuahuha

cemomoi berkata...

heee cinta islam

ingat orang tak posa je selain pada jenazah yang naik keta tu, rupanya dating pon guna keta gomen tu jugak

a kl citizen berkata...

kesian lah pulak ya..

tapi lawak ..

:)

tajnur berkata...

Assalamualaikum wbt
Rasa mcm tak percaya krn tak mungkin hanya drebar kereta jenazah, sanggup perempuan tersebut meninggalkan! Mungkin sidrebar itu tak sedar bahawa perempuan itu perasan bila buat temujanji hari Ahad, dah sahlah sidrebar itu penghidap AIDS ( Ahad, Isnin Dab Selasa)
Wallaualam

kak Erna berkata...

salam acik..sekarang ni dah tak de orang pedulikan..kebaikan dan budi bahasa agaknya kan..yang penting kebendaan..takut susah hidup dizaman satu malaysia ni kalau tak de duit..

Abd Razak berkata...

Salam..

Mulianya pekerjaannya..

Tapi sesetengah manusia sekarang ni hanya pandang kebendaan..

Islam melarang kita dating kalau lom kahwin..

maiyah berkata...

menarik.. lawak dan tepat..

ummu berkata...

salam achik
sekarang budi bahasa sangat susah ditemui..saya selalu pesan kat adik2 saya biarlah lewat nikah asal temui pasangan berbudi bahsa tinggi..